Del via:
Patientjournaloplysninger kan blive givet videre til forskere, hvis formålet er af væsentlig samfundsmæssig interesse, eller hvis indsamlingen sker i forbindelse med statistiske eller planlægningsmæssige formål
For at få adgang til patientjournaloplysninger kræver det en godkendelse til videregivelse af journaloplysninger. Denne godkendelse kan enten opnås via Regionsrådet eller Videnskabsetisk Komité alt efter, hvad dit projekt kræver.
Projekter, som kræver en videnskabsetisk godkendelse, skal i den generelle ansøgning til Videnskabsetisk Komité ansøge om godkendelse til videregivelse af patientjournaloplysninger.
Projekter, som ikke kræver en videnskabsetisk godkendelse, skal ansøge om videregivelse af patientjournaloplysninger ved Regionsrådet i den region, hvor forskeren har sit virke.
For at få adgang til patientjournaler igennem regionsrådet skal der udfyldes et ansøgningsskema, som findes på regionens hjemmeside. Ansøgningsskemaet skal sendes på mail til Team Jura.
Ifølge sundhedsloven må sagsbehandlingstiden maksimalt udgøre 35 kalenderdage. Fristen løber fra det tidspunkt, hvor der er fremsendt en behørigt udfyldt ansøgning, der opfylder de formelle krav til oplysninger og eventuelle dokumenter. Det er således vigtigt, at alle felter i ansøgningen udfyldes grundigt, idet ufuldstændige eller mangelfulde ansøgninger medfører en forlænget sagsbehandlingstid.
En tilladelse til videregivelse af oplysninger indebærer ikke, at du frit selv kan indhente oplysningerne ved f.eks. opslag i EPJ. Hvis du har fået en tilladelse til videregivelse efter § 46, stk. 2, kan du dog få tilladelse til din egen indhentning i patientjournalen af ledelsen på behandlingsstedet jf. § 46, stk. 5.
Det vil sige, at du selv skal tage kontakt til den afdeling, du ønsker at få udleveret patientjournaloplysninger igennem. Herefter kan de indhente og udlevere oplysningerne til dig, eller du kan selv få lov til at indhente oplysningerne, hvis du har fået tilladelse til dette.